The Claremont Hotel was a fine Grade II* listed  mid 19th century building, in a prominent position on the seafront close to Eastbourne Pier, which was largely destroyed by fire in November 2019.

Moxley Architects were appointed by the owners, Daish Hotels, to seek planning and Listed Building Consent from Eastbourne Borough Council (EBC) for the demolition of the unsafe remains of the building.

Discussions with EBC regarding the restoration of the property are ongoing.

Moxley Architects obtained planning and listed building consent for the total refurbishment of the Audley Hotel in 2019. Works include new lifts, lowering the basement floor slab, forming new kitchens, bar and restaurants, reconstructing the top floors, adding air conditioning and restoring the spire and dormer gables which had been destroyed by bombing in WW2. This project is now on site with Moxley Architects as Lead consultant and Principal Designers. The client is the Grosvenor Estate.

15 North Audley Street, Mayfair, provided five new high specification apartments for the Grosvenor Estate.
The project involved the conversion, remodelling and extension of redundant office space on the upper levels of a 19th century building to create new contemporary residential units. The scheme included the infill of an under developed side extension, the construction of a new mansard, additions to the rear extensions and new external roof terraces and green roof spaces.

A backland site within a conservation area in Clapham which, prior to redevelopment, consisted of a dilapidated cottage and lock-up garages. The site was last used as a car repair business.
A development for Amhola Ltd., Wardell Mews comprises one three bed and three five bed houses, of two and three storeys including the lower ground floor, with driveway access from Hannington Road.

Moxley Architects were commissioned to undertake a strategic planning study and programme of works for the Grade II* listed Lansdowne private members club in Mayfair. The club’s Masterplanning Committee had put forward a number of potential projects that our commission was to consider.
The projects ranged from the relaying of the York stone courtyard and restoration of the separately listed art deco swimming pool ceiling below. Also the provision of new squash courts, a dance studio, cardio and weights gyms, new and refurbished male and female changing facilities, internal decorations and external floodlighting and the provision of further members’ bedrooms.
The practice has since completed the design and construction of the majority of the projects listed above.

A project for The Grosvenor Estate, in the Mayfair Conservation Area, was the renovation of a Victorian property to provide one and two bedroom luxurious managed short let apartments. This ‘Aparthotel’ is part of the GoNative.com brand of serviced apartments.

As part of The Grosvenor Estate’s ongoing refurbishment and improvement works within the Mayfair Conservation Area of Westminster, a number of apartments in their 19th Century mansion block properties in Green Street have been remodelled to provide contemporary two bedroom residential units.

As part of The Grosvenor Estate’s ongoing refurbishment and improvement works within the Mayfair Conservation Area of Westminster, a number of apartments in their 19th Century mansion block properties in Green Street have been remodelled to provide contemporary two bedroom residential units.

In the Highgate Conservation Area, this project was the restoration and conversion to apartments of a 1916 listed building, originally built for housing the female staff of the Prudential Assurance Company.
Through consultation with Conservation Officers and Historic England, planning was secured for 15 residential units. The scheme includes the addition of a penthouse, infills to the rear U-shaped floor plates at first, second and third floors as well as two new basement levels. The lower level is for parking and the upper one for leisure facilities including a pool, sauna, steam room and gym.
Substantial improvements were made to the external facades through the removal of two external metal staircases and existing services.
The somewhat dilapidated grounds were fully restored to provide both private and communal landscaped gardens.