A new research and inspection facility for the Ministry of Agriculture, Fisheries and Food (now the Department for Environment, Food and Rural Affairs).

Re-built on its original site, the 22,000 sq.ft. complex serves three functions; a veterinary crisis centre, inspection and diagnosis of indigenous fish and shellfish diseases and research, including virology, microbiology, pathology and molecular biology and biochemistry.

The building had to meet the high specifications required for a building built in a marine environment as well as within a Conservation Area.

The practice also designed and oversaw a decanting operation, to provide for the temporary operation of the facility whilst the new building was constructed.

Standing at the entrance we designed two new obelisks, one inscribed with the names of all seawater fish found in British waters, the other with all freshwater species.

A school extension for the London Borough of Bromley to expand their provision for children with complex / special needs.

The works include provision of a classroom, group room, toilets and a hygiene room and associated internal alterations to integrate the extension to the existing special needs provision in the school. A new outdoor learning environment will adjoin the new extension.

The project started on site in April 2014 and is almost complete.

London Borough of Southwark commissioned us to design and procure new gates for the entrance into Camberwell Old Cemetery on the corner of Wood Vale and Langton Rise in East Dulwich, SE23. The gates are positioned between the original Grade 2 listed masonry gate posts.

The gate’s falling leaf motif symbolises both the use of the cemetery and its wooded setting.

Included in the images is a production photograph taken at the forge where the gates were made.

The redesign of catering and dining facilities together with new technology and cookery classrooms.  A new covered external dining space was also incorporated.

Working closely with school staff, a flexible collection of spaces was achieved through the employment of various types of screen and moveable partitions.