The total re-planning and refurbishment of a five storey house in a gated development in St John’s Wood.

Working closely with landscape and interior designers the house was completely reconfigured to provide all family members with their own floor level that included bedroom, bathroom and private study / recreation spaces.

The ground floor kitchen / dining area was provided with all new fittings and a bespoke fireplace. The adjacent rear garden and second floor terrace at the side of the property were all totally redesigned.

The property is in a Conservation Area and therefore approval from Westminster was required for new juliette balconies at first floor level leading from the main reception space.

The regeneration and conversion of a rather tired 1960s built office block into commercial and residential accommodation was completed by Legendre UK, under a D&B contract for BNP Paribas Real Estate.

The scheme originally designed by Squire & Partners for two floors of commercial space and fourteen floors of residential accommodation with basement parking and storage was taken to tender stage by A&Q. The successful tenderer Legendre, in winning their first UK contract, appointed Moxley Architects as the lead designer to make further changes to the approval via the client and Camden planners, produce the final working drawings and progress the project on site.

The original roof structure was removed and three additional floor levels added, as well as major remodelling of the reinforced concrete frame.

The development also includes an element of affordable housing incorporated in a stand alone building adjacent to the tower.

The Jewish Blind and Disabled Charity (JBD), approached Moxley Architects to review an existing planning proposal that had received adverse comments from the local planning authority. The proposal was for an extension to their assisted living development at Cecil Rosen Court.  JBD selected Moxley Architects for their strong track record for dealing with listed buildings and conservation areas and to also advise on how the scheme could be developed further.

The original scheme was substantially revised following lengthy discussions with the client and planning officers and just four weeks after being commissioned, a new planning application was submitted for determination. The new scheme receive support from planning officers but also gained an additional 10% floor area to provide 19 assisted living apartments. The new building is an extension to the existing facility and is connected via a glazed link at ground level.

The construction team had the challenge of building the new facility whilst ensuring that the health and safety of the residents of the adjoining facility was not compromised. The new wing is now known as The Dyna and Fala Weinstock Wing.

Situated in the heart of Mayfair and for The Grosvenor Estate, 18-22 Weighhouse Street was a project to provide two new retail units and two luxury apartments.

The scheme involved the conversion and remodelling of the lower ground, ground and first floors of a 19th century building to create contemporary retail and residential spaces.

15 North Audley Street, Mayfair, provided five new high specification apartments for the Grosvenor Estate.

The project involved the conversion, remodelling and extension of redundant office space on the upper levels of a 19th century building to create new contemporary residential units. The scheme included the infill of an under developed side extension, the construction of a new mansard, additions to the rear extensions and new external roof terraces and green roof spaces.

A backland site within a conservation area in Clapham which, prior to redevelopment, consisted of a dilapidated cottage and lock-up garages. The site was last used as a car repair business.

A development for Amhola Ltd., Wardell Mews comprises one three bed and three five bed houses, of two and three storeys including the lower ground floor, with driveway access from Hannington Road.

As part of The Grosvenor Estate’s ongoing refurbishment and improvement works within the Mayfair Conservation Area of Westminster, a number of apartments in their 19th Century mansion block properties in Green Street have been remodelled to provide contemporary two bedroom residential units.

As part of The Grosvenor Estate’s ongoing refurbishment and improvement works within the Mayfair Conservation Area of Westminster, a number of apartments in their 19th Century mansion block properties in Green Street have been remodelled to provide contemporary two bedroom residential units.

In the Highgate Conservation Area, this project was the restoration and conversion to apartments of a 1916 listed building, originally built for housing the female staff of the Prudential Assurance Company.

Through consultation with Conservation Officers and Historic England, planning was secured for 15 residential units. The scheme includes the addition of a penthouse, infills to the rear U-shaped floor plates at first, second and third floors as well as two new basement levels. The lower level is for parking and the upper one for leisure facilities including a pool, sauna, steam room and gym.

Substantial improvements were made to the external facades through the removal of two external metal staircases and existing services.

The somewhat dilapidated grounds were fully restored to provide both private and communal landscaped gardens.